lördag 20 februari 2010

StarCraft


Nyupptäckte ett gammalt spel. StarCraft. :D Helt underbart spel som spelades mycket för 8-12 år sen, Och det funkar fortfarande! Snart kommer det ju en tvåa med. Tänkte passa på att spela igenom ettan nu igen. Hihihi Underbart spel! Favvo-spelet just nu faktiskt! (i väntan på Diablo 3 och StarCraft 2)

3 comments:

Maria Berg sa...

Vad är det för spel?
Skulle det passa en 10-åring?
Mycket döda i det, går runt eller måste man öven klura ut saker?
Nyfiken, MB

Fröken Fridh sa...

Skickar med en länk på ett gameplay, dvs när någon har spelat in från datorn då man spelat. :) http://www.youtube.com/watch?v=P2_paAwBA2U&feature=PlayList&p=A262128FBA8B2057&index=5

Det är mycket strategi, funkar inte att bara rusa in och döda saker.
I expansionen till första spelet så finns det så man kan vara tre olika raser (i orginalet finns det två).
Man får olika missions som tar olika lång tid att genomföra. Man måste förbereda sig, bygga upp ett försvar, uppgradera vapen, samla pengar osv osv.
Det är riktigt riktigt kul!!
När jag och min bror började spela var vi 15 reps. 14 år. Undra om inte han började ännu tidigare än 14 t o m... Men har man spelerfarenhet så ska det inte vara några problem. Det är inget jättevåldsamt i det så att det inte skulle passa sig för en 10-åring, jag skulle ju t ex Inte rekommendera Resident Evil till en 10-åring.
Men visst det är klurigt! Jag tycker det är svårt nu när jag sitter och spelar det igen efter ca 10 års uppehåll (dock har jag inte spelat mycket alls de senaste åren). Hade iofs kanske varit lättare om jag inte börjat med expansionen nu direkt...

Fritt fram att vara nyfiken! ;) hihi
/Jenny

Fröken Fridh sa...

Träffade brosan nu i dag. :)
Han kom fram till att han var nog ca 12 år när han började spela.... Och han trodde att StarCraft förmodligen skulle vara för avancerat för en 10-åring.
/J

Skicka en kommentar