Från och med nu är jag Cheesecake-galen! Så hiiiiiiimlans gott!
Första gången jag gjorde Cheesecake, gjorde den till att Lupusen fyllde år då han älskar Cheesecake. Själv är (var) jag inget större fan av fenomenet.
Det var tills jag hittade de här receptet och fick smaka på den underbara skapelsen som är resultatet av det! YUUUMMYY-YUUUUM säger jag bara!!!
New York cheesecake med blåbär
Ingredienser
300 300 g digestivekex150 150 g osaltat smör
1 1 dl strösocker
1 1 dl maizena
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 1 dl frysta blåbär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
0 comments:
Skicka en kommentar